Geen kater maar champagne voor kampioen FTTC 2

SONY DSCVrijdagavond en -nacht was het feest in tafeltenniscentrum de Driesprong. Samen met tal van supporters vierden de spelers van FTTC 1 en FTTC 2 het feit dat het eerste team zich officieel heeft gehandhaafd in de noordelijke 1e divisie en dat het tweede team kampioen is in de noordelijke 2e divisie.

FTTC 2 begon tegen Oost 1 uit Assen in de wetenschap dat zes punten genoeg waren om één wedstrijd voor het einde van de voorjaarscompetitie de titel binnen te slepen. Het fraaie scenario dat de FTTC’ers voor ogen stond, werd echter herschreven door de Drentse tegenstander. De Franekers kwamen onverwacht op een 1-3 achterstand. Ze vreesden het kampioensfeest een week te moeten uitstellen.

Nadat Oost 1 een 3-4 voorsprong had genomen, vond FTTC 2 het welletjes. Dankzij enkelspelzeges van André Hoekstra en Douwe Reitsma werd het 5-4. In de laatste partij van de avond klaarde Douwe van der Wal de klus: in een beladen partij won de nijvere aanvaller van de kopman van Oost 1. Daarmee bezorgde hij zijn team (dat verder bestaat uit Rienk Groothoff, Reimer Bosma en Richard Heeres) de vurig begeerde kampioenstitel.

Van der Wal bleef ongeslagen. Hoekstra (2) en Reitsma (1) maakten het halve dozijn compleet. Medio mei speelt FTTC 2 tegen de bevriende tafeltennissers van Dokkum 1 om promotie naar de noordelijke 1e divisie. Tegen die tijd zullen de aderen van de Franeker kampioenen weer champagnevrij zijn.

FTTC 1 kende een moeizame competitiestart. Lange tijd verkeerden de mannen van het eerste in de degradatiezone. De ommekeer kwam twee weken geleden, toen OLDAMBT 1 met 8-2 werd verslagen. Sindsdien staat geen maat op de tafeltennissende klokkendieven. Vrijdagavond waren zes punten voldoende voor handhaving, maar het werden er acht: Midstars 2 verliet Franeker met een 8-2 nederlaag.

Zonder kopman Arnold Terpstra zou FTTC 1 waarschijnlijk zijn gedegradeerd. De Leeuwarder klasbak bewees tegen Midstars 2 opnieuw zijn waarde: Terpstra won driemaal. Dankzij die prestatie is hij inmiddels de best presterende speler in poule B van de noordelijke 1e divisie. Invaller Reimer Bosma won ook drie enkels. Verdediger Fons ‘The Fonz’ Hartman bekroonde een goed seizoen met twee overwinningen.

Komende zaterdag speelt FTTC 1 in Groningen zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is koploper GTTC 2. De spelers van FTTC 2 hebben diezelfde dag meer kilometers woeste Groninger grond voor de boeg. In Appingedam spelen zij tegen het inmiddels gedegradeerde DTTC’78 1 een wedstrijd die voor beide teams nergens meer om gaat.

Houd www.fttc.nl in de gaten. Binnenkort verschijnen hier meer foto’s van de kampioenswedstrijd van FTTC 2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *