Superieur FTTC 1 en FTTC 2 bijna kampioen

FTTC-2013-100Komende zaterdag is het kampioenenfeest bij de Franeker tafeltennisclub. Er moet een wonder gebeuren willen de senioren van FTTC 1 en FTTC 2 in hun laatste thuisduel niet beide de titel en promotie binnenslepen.

In Almelo moest koploper FTTC 1 tegen Blauw-Wit 1 met 0-10 winnen om al in de achtste ronde van de tien competitieronden kampioen te worden. Het werd 1-9, waardoor de Franekers nog een weekje moeten wachten met het openen van de champagnefles. Frans van den Berg en Arnold Terpstra wonnen al hun partijen. Tegenstander zaterdag is SKF 2. De Veenendalers staan tweede in de landelijke 3e divisie, maar wel op een respectabele acherstand van twintig punten op de Franeker kampioen in spe. Eén punt is voor FTTC 1 dus voldoende om zich komend seizoen te voegen bij de 26 beste herenteams van Nederland.

FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) won vrijdagavond met 2-8 van Dokkum 1. Martijn van der Heide bleef ongeslagen. Zaterdag is in Franeker een andere provinciegenoot, Bergum 1, de opponent. FTTC 2 heeft zestien punten voorsprong op TIOS’66 1 en heeft daardoor voldoende aan vijf punten om te promoveren naar de noordelijke 1e divisie, één niveau onder de landelijke 3e divisie.

In Leeuwarden kreeg FTTC 3 (1e klasse) een flinke tik voor de billen: koploper Ready 1 was met 10-0 te sterk. Toch lijkt handhaving voor de Franeker promovendus geen probleem. FTTC 4 (2e klasse) en FTTC 5 (4e klasse) hebben beide nog kans op het kampioenschap. FTTC 4 won in eigen zaal met 7-3 van koploper Buitenpost 2. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de klokkendieven negen punten achterstand op Buitenpost 2, maar één wedstrijd minder gespeeld. FTTC 5 (4e klasse) haalde met 9-1 uit tegen hekkensluiter Bergum 3 en is nu samen met Buitenpost 5 lijstaanvoerder. Beide teams ontmoeten elkaar in de laatste ronde.

Voor de jeugd van FTTC 2 binnenkort natuurlijk geen champagne, maar hoogstwaarschijnlijk wel de titel in de 4e klasse. Na de 0-10 overwinning op Argus 6 is de voorsprong op nummer twee OLDAMBT 2 uitgegroeid tot zeven punten. Dat moet met nog twee wedstrijden voor de boeg voldoende zijn voor de titel. FTTC 1 zette een grote stap richting handhaving in de 1e klasse. In Klazienaveen versloegen Lennert Keuning (3), Bowe van der Geest en Remco Mellema (beide 2) De Treffers’70 4 met 3-7.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *