Tafeltennissers FTTC 1 in Gouda nipt onderuit

Sfeerimpressie (vrij van rechten)
Komende zaterdag Super Saturday in de Driesprong in Franeker. Met thuiswedstrijden van FTTC 1, FTTC 2 en FTTC 3.

Na 27 competitieseizoenen zijn de senioren van FTTC 1 (Frans van den Berg, Jan de Haan, Arnold Terpstra, Bram Parlevliet) terug in de landelijke 2e divisie, twee kampioenschappen verwijderd van de nationale eredivisie. De Franekers werden afgelopen voorjaar met overmacht kampioen en hopen dit seizoen opnieuw te kunnen promoveren. Maar dan moeten ze in tien ontmoetingen eerst wel afrekenen met vijf pittige tegenstanders uit alle windhoeken van Nederland.

In Gouda werd zaterdag de eerste wedstrijd met 6-4 verloren van Vriendenschaar 2. Na een 2-3 voorsprong voor FTTC 1 ging het mis. In de laatste partij knokte Arnold Terpstra zich echter knap langs een Goudse tegenstander, waardoor het verlies beperkt bleef. Frans van den Berg won tweemaal en ook de dubbel werd in Franeker voordeel beslist. Bram Parlevliet bleef met lege handen. Komende zaterdag ontvangt FTTC 1 in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong het Noord-Hollandse Bijmaat 1.

FTTC 2: 6-4 nederlaag na klassieke Argus-avond

Ook FTTC 2 werd in de voorjaarscompetitie kampioen. Daardoor keren ze dit seizoen terug in de noordelijke 1e divisie. De eerste wedstrijd duurde vrijdag tot in de nachtelijke uren. In Harkstede versloeg Argus 1 de Franekers na een marathonpartij met 6-4. Harry van den Berg tekende voor twee overwinningen en boekte samen met Sieds Tjepkema een dubbelzege. Tjepkema zorgde in de enkel voor het vierde punt.

Regionale teams: gek op vieren en zessen

De regionale teams zijn eveneens aan de najaarscompetitie begonnen. FTTC 3 (1e klasse) klopte Ready 2 met 4-6 dankzij de ongeslagen Rienk Groothoff en Rudie van der Kooij. FTTC 4 (2e klasse) verschalkte Delta Impuls 2 met 6-4. En FTTC 5 (3e klasse) boog het hoofd tegen het Ysbrechtumer YOS 2: 4-6. Bij FTTC 5 maakte Amnoi Tampa een prima debuut: net als teamgenoot Arjan Zijlstra won hij twee enkelpartijen.

Jeugdteams: twee tikken op de billen

De seizoensouverture van de twee jeugdteams verliep stroef. FTTC 1 werd in de noordelijke divisie genadeloos afgestraft: Argus 2 overtuigde met een 0-10 overwinning. In de andere thuiswedstrijd kreeg ook FTTC 2 een tik op de billen. Het eerste jeugdteam van eredivisieclub Midstars was met 1-9 te sterk. De kersverse FTTC-clubkampioen Jasper Bosch redde de Franeker eer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *