Tafeltennissers FTTC 4 vroegtijdig kampioen!

Kampioen FTTC 4: Jan Hartkamp, Raymond Stodel, Bertil Witvoet, Mark Buwalda
FTTC 4: Jan Hartkamp, Raymond Stodel, Bertil Witvoet, Mark Buwalda

Miguel Indurain was er een meester in: presteren met de rekenmachine en stopwatch in de hand. Het leverde de Spaanse wielrenner vijf Tourzeges op. De senioren van FTTC 4 doen niet onder voor deze wielerlegende: de Franekers hadden gisteravond negen punten nodig om vroegtijdig kampioen te worden en wonnen met 9-1.

FTTC-speler Raymond Stodel zorgt voor de bevrijdende 9-1

Raymond Stodel is de enige speler in poule D van de 3e regionale klasse die na acht competitieronden nog steeds op 100% (24 zeges) staat. Uitgerekend deze Leeuwarder, die na jaren afwezigheid dit seizoen terugkeerde naar FTTC, sleepte het beslissende punt binnen. Dat gebeurde in de tiende en laatste partij van de wedstrijd tegen Bergum 2, nadat Bertil Witvoet al zijn partijen had gewonnen en Mark Buwalda één steekje liet vallen. FTTC 4 staat 21 punten voor op DOV 1, is niet meer te achterhalen en promoveert naar de regionale 2e klasse.

In de ‘luwte’ van de kampioenswedstrijd won FTTC 5 (4e klasse), eveneens in eigen huis, met 7-3 van Westerkwartier 2. Jan Koster, Johannes Tigchelaar en Arjan Zijlstra tekenden alle drie voor twee enkelspelzeges. En ook de dubbel werd in Franeker voordeel beslist.

Vandaag en zaterdag staan voor de Franeker tafeltennisclub nog vijf competitiewedstrijden op het programma. Lees de vooruitblik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *