Topper F-titels voor Jan de Haan en Douwe Reitsma

Tafeltennisvereniging ODI organiseerde afgelopen week opnieuw het Topper F-toernooi. In enkele jaren is dit invitatietoernooi een begrip geworden binnen de Friese tafeltenniswereld. De Franeker tafeltennisclub presteerde in Oudega prima.

Douwe Reitsma, speler van FTTC 2, was vrijdagavond in de A-klasse qua rating niet een van de topfavorieten. Toch slaagde de bijna 30-jarige Wommelser erin de finale te bereiken. Daarin versloeg hij Dokkumer Richard Westera.

Ook de topklasse leverde een dag later een Franeker kampioen op. Maar liefst drie spelers van het eerste seniorenteam van FTTC haalden de halve finale. Uiteindelijk won veteraan Jan de Haan de (hoogstaande) finale met 3-2 van teamgenoot Bram Parlevliet.

Het Topper F-toernooi is elk jaar een mooie opmaat tot de competitie. Komende zaterdag starten de eerste twee seniorenteams met een thuiswedstrijd.

In de landelijke 2e divisie ontvangt FTTC 1 de noordelijke tafeltenniscollega’s van GTTC 1. FTTC 2 neemt het in de noordelijke 2e divisie op tegen het vierde team van de Groninger tafeltennisclub. Beide wedstrijden beginnen zaterdag om 17.30 uur.

Foto’s met dank aan ODI

 

FIFA 18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *