Trio FTTC 1 geklopt door Amsterdams kwartet

De fine fleur van de Franeker tafeltennisclub reisde zaterdag naar Amsterdam voor het uitduel tegen Tempo-Team 4. FTTC 1 kwam één man tekort en keek dus zonder nog een bal te hebben geslagen al tegen een 3-0 achterstand aan. Henk Jan Wils (2), Arnold Terpstra (1) en Rob Seldenrijk (1) wisten een nederlaag niet af te wenden: 9-4. De senioren van FTTC 1 staan op plek vijf in de landelijke 2e divisie, in de degradatiezone dus. Volgend weekend is SVE 1 in Utrecht de tegenstander. Een team dat, inclusief invallers, bestaat uit maar liefst twaalf spelers. Hopelijk kan FTTC 1 dan wel weer een kwartet manschappen optrommelen.

Ook de personeelsbezetting bij FTTC 2 (noordelijke 1e divisie) was niet voltallig. Henk Jansma en Eelke Cramer moesten het doen zonder teammaat Jan Dirk Jansma, die zich in Griekenland intussen tegoed deed aan de geneugten van het mediterrane leven. In Groningen was GTTC 2 met 6-4 te sterk. Jansma junior en Cramer wonnen beiden twee enkelspelen. Misschien zit er iets aparts in het water in tafeltenniscentrum de Driesprong, maar ook de mannen van FTTC 3 (regionale 1e klasse) verschenen met een speler te weinig achter de tafel. Zij kwamen hier minder goed mee weg. In Ysbrechtum denderde YOS 1 met 9-1 over de Franeker reservereserves heen. Rudie van der Kooij en Jan Bosgra zorgden met hun sterke dubbel voor het enige winstpunt.

In eigen zaal versloeg FTTC 4 vrijdagavond het Leeuwarder Ready 3 met 8-2. Laszlo Handl en Ronald van der Meer scoorden beiden een hattrick, Jan Hartkamp moest eenmaal passen. Het vierde team staat gedeeld tweede in de regionale 3e klasse, maar kan een eventueel kampioenschap wel vergeten, want koploper Drachten 2 heeft een straatlengte voorsprong. Voor FTTC 5 stond een premature kampioenswedstrijd op het programma. De koploper in de regionale 5e klasse kon tegen runner-up Bergum 2 het verschil maken en deed dat ook: 8-2 (Durk Boersma 3, Thom Schuitmaker 3, Maxim van den Bos 1). FTTC 5 heeft daardoor een gat van zeventien punten geslagen en kan de titel nauwelijks meer ontgaan.

Jeugdteams
De jeugd van FTTC 1 heeft een goede serie achter de rug, maar kwam zaterdagmiddag niet voorbij het lager geklasseerde DTTC’78 1. Sterker nog: de Franekers verloren met 4-6, waarmee ze na een 0-4 achterstand nog niet eens ongelukkig mochten zijn. Milan Faber, Thijs van der Horst en Djovanny wonnen alle drie één enkelspel. Thijs en Djovanny wonnen één van de twee dubbels. Promovendus FTTC 1 staat op een keurige derde plaats in de 1e klasse FlexMatch. Twee klassen lager boekte FTTC 2 zijn derde overwinning van dit seizoen. Dedemsvaart 1 werd met 7-3 verslagen. Bas Elsinga werd met drie overwinningen man of the match. Rogier de Haan (2) en Jarno Dijkstra (1) voegden drie punten toe aan het totaal. Bas en Jarno waren ook succesvol in de dubbel.

In Vries nam FTTC 3 deel aan een nieuwe ronde van de TableStars-competitie. De wedstrijden worden gespeeld volgens het Davis Cup-systeem: vier enkels en één dubbel. FTTC 3 verloor de eerste wedstrijd met 0-5 van Talero 2 en won de tweede wedstrijd met 2-3 van DTTC’78 2. Luuk Jesse de Wit scoorde twee winstpunten en won samen met Jolijn de Haan ook de dubbel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *