Twee Franeker zevenklappers

In de achtste ronde van de najaarscompetitie ontvingen de divisieteams van FTTC twee trio’s drentelende Drenten, die voorafgaand aan de wedstrijden dankzij – of ondanks – TomTom Franeker uitgebreid hadden verkend. Beide Franeker teams boekten een overwinning.

FTTC 1 begon zeer voortvarend tegen De Treffers ’70 2 uit Klazienaveen, maar moest in de tweede helft van de wedstrijd enkele veren laten. Uiteindelijk bleef de teller steken op 7-3.

Arnold Terpstra was een klasse apart. De Leeuwarder balgoochelaar toverde vier winstpartijen uit de hoge hoed: drie enkelzeges en – samen met Sieds Tjepkema – een overwinning in het dubbelspel. Tjepkema (2) en Martijn van der Heide (1) maakten er een zevenklapper van. FTTC 1 staat op de tweede plaats in de noordelijke 1e divisie. Het gat met koploper GTTC 1 is nagenoeg onoverbrugbaar.

Ook FTTC 2 staat op de tweede plek, maar dan in de noordelijke 2e divisie. Na twee kleine nederlagen werd tegen De Treffers ’70 3 weer eens gewonnen: 7-3. Daarmee is de achterstand op koploper OLDAMBT 1 teruggebracht tot slechts één punt. Over twee weken speelt FTTC 2 in Finsterwolde de allesbeslissende wedstrijd tegen OLDAMBT.

Bij FTTC 2 bleef Jan Dirk Jansma overeind. Met drie enkelzeges had de over een kledingkast vol kurkdroge clubshirts beschikkende tafeltennisheld een belangrijk aandeel in de overwinning. Samen met Richard Heeres won hij ook, hoewel met samengeknepen billen, de dubbel.

Heeres verloor een draak van een eerste partij en vervolgens een deel van zijn rubber, maar herstelde zich daarna goed (2). Rienk Groothoff (1) speelde degelijk, met als hoogtepunt een winnend balletje achter de rug langs: de specialiteit van het boetsende servicekanon uit Dronrijp.

Volg FTTC ook op Facebook:

https://www.facebook.com/FttcFranekerTafeltennis?ref=hl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *