FTTC 1 en FTTC 2 verliezen opnieuw

FTTC 1 boekte zaterdag in Twello een verdienstelijke 6-4 nederlaag tegen het sterke Trias 1, dat vorig seizoen degradeerde uit de landelijke 2e divisie. Kopman Jan de Haan liet twee enkelzeges noteren. Daarnaast won hij de dubbel met Martijn van der Heide, die later zelf voor het vierde Franeker punt tekende. Voor debutant André Hoekstra is het nog wachten op de eerste overwinning in de landelijke 3e divisie. Zaterdag ontvangt FTTC 1 de gedoodverfde kampioen Entac 1 uit Enschede.

In Groningen liep FTTC 2 zaterdag andermaal tegen een nederlaag aan. In een marathonpartij van vijf uren zat het de Franekers niet mee. Van de zeven vijfgamers won GTTC 2 er maar liefst vijf. Jan Dirk Jansma won met enig fortuin twee enkels, Reimer Bosma bleef ondanks snel en dwingend spel steken op één. Richard Heeres speelde bij vlagen uitstekend, maar blijft zelf zijn meest gevreesde tegenstander. Door het 7-3 verlies bungelt FTTC 2 verrassend onderaan in de noordelijke 1e divisie. Zaterdag speelt FTTC 2 thuis tegen Argus 4 uit Harkstede.

Degradant FTTC 3 ging in de regionale 3e klasse tegen het Oudegaster ODI 2 voortvarend van start. Met inspirator Jan Bosgra (3x winst) in blakende vorm stoomden de Franekers door naar een 8-2 overwinning. Rudie van der Kooij en Jan Hartkamp wonnen beiden twee enkels en samen de dubbel.

Het eveneens in de 3e klasse uitkomende FTTC 4 boerde opnieuw slecht. Net als vorige week verloren de Franekers, ditmaal met 4-6 van het Leeuwarder Schieringen 1. Jan Koster en Arjan Zijlstra zorgden beiden voor twee punten, Johannes Tigchelaar kon daaraan helaas niets toevoegen.

Na vorige week te zijn begonnen met een ietwat magere 6-4 overwinning won FTTC 5 donderdag met dezelfde cijfers. Deze keer in eigen huis van het Oudegaster ODI 3. De nog ongeslagen Sije de Graaf tekende opnieuw voor driemaal winst in de enkel en won en passant met Jan Venema de dubbel. Voor Jan bleef de teller op twee enkelzeges steken. Charles Hageman kon tijdens zijn eerste optreden in de najaarscompetitie geen potten breken. Dankzij deze overwinning veroverde FTTC 5 de koppositie in de 5e klasse.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *