Van der Heide clubkampioen van Franeker tafeltennisclub FTTC

Clubkampioenschappen FTTC Franeker - jeugd
V.l.n.r. Oetze van der Broek, Nils Aukema en Remco Mellema

FRANEKER – De tafeltennissers van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) staan aan de vooravond van de najaarscompetitie. Vrijdagavond benutten de balgoochelaars de clubkampioenschappen om wedstrijdritme op te doen. Maar liefst 22 FTTC’ers streden om de clubtitels.

Voorafgaand aan de clubkampioenschappen voor senioren pakten zes jeugdspelers van FTTC het batje op. Algauw was duidelijk dat de 11-jarige Nils Aukema uit Dronrijp de troeven in handen had. Tegen Oetze van der Broek won de jongeling nipt met 3-2. Daarna denderde Aukema onhoudbaar door.

De laatste wedstrijd was de mooiste jeugdpartij van de avond. Tegen nieuwkomer Remco Mellema moest Aukema alles uit de kast halen om de clubtitel veilig te stellen. In een hoogstaande enkelpartij boog Mellema uiteindelijk het hoofd. Van der Broek werd tweede, Mellema zette zijn debuut bij FTTC luister bij met een bronzen plek.

FTTC Clubkampioenschappen Franeker - senioren
V.l.n.r. (boven) Sieds Tjepkema, Martijn van der Heide en Douwe van der Wal. V.l.n.r. (onder) Rudie van der Kooij, Rienk Groothoff en Sije de Graaf.

Daarna was het de beurt aan de senioren. Zij speelden in een A-klasse (noordelijke divisie) en een B-klasse (regionale klasse). Ondanks een matige poulestart van beiden bereikten Martijn van der Heide en Sieds Tjepkema de finale. Titelverdediger Tjepkema was daarin niet opgewassen tegen het aanvallende spel van Van der Heide en verloor de finale. Douwe van der Wal, verliezend finalist in 2012, werd derde.

Ook in de B-klasse werd de regerend clubkampioen onttroond. Fries kampioen Rudie van der Kooij slaagde er niet in de finale te bereiken en moest – na een thriller tegen Bertil Witvoet – genoegen nemen met de derde plaats. In de finale stonden twee mannen uit Dronrijp. FTTC-voorzitter Rienk Groothoff was daarin te sterk voor de gretige Sije de Graaf.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *