Veelbelovende seizoensopening Franeker tafeltennissers

FTTC Oost GTTC competitie tafeltennis Franeker
Volg FTTC ook op Facebook: https://www.facebook.com/FttcFranekerTafeltennis?ref=hl

Tafeltenniscentrum de Driesprong was vrijdagavond het decor van de seizoensouverte van de najaarscompetitie tafeltennis. De Franeker tafeltennissers gingen prima van start. Zowel FTTC 1 als FTTC 2 sloot de avond met een overwinning af.

FTTC 1: wervelende kopman

FTTC 1 heeft handhaving als hoofddoel. De Franekers spelen in de dit seizoen zeer sterke noordelijke 1e divisie. Ouwe munteenheid of niet: tegen GTTC 3 was de eerste klap alvast een daalder waard. FTTC versloeg de Groningers met 6-4.

Dit mooie resultaat was vooral te danken aan de lichtvoetige kopman Arnold Terpstra, die met soms wervelend aanvallend spel al zijn enkelpartijen won. Samen met Richard Heeres zette hij ook de dubbel om in winst. Douwe van der Wal en Heeres waren beiden goed voor één enkelzege. Komende vrijdag is in Middelstum Midstars 2 de pittige tegenstander.

FTTC 2: verrassend ruime zege

In de noordelijke 2e divisie beet FTTC 2 het spits af tegen Oost 1 uit Assen. De Drenten incasseerden een 7-3 nederlaag. Grote man bij de Franekers was Douwe Reitsma. De Wommelser boerenzoon én tafeltennisser stond zelfs geen game af aan de tegenstander.

Rypster Rienk Groothoff tekende bij FTTC 2 voor twee enkeloverwinningen. Tafeltennisnestor Fons Hartman, die met zijn 68 jaar ouder is dan zijn beide teamgenoten samen, liet eveneens slechts één steekje vallen. Over twee weken gaat FTTC 2 op bezoek bij een ander team uit de Drentse hoofdstad: Assen 2.

FTTC 3: vier mannen scoren zes punten

In Dokkum scoorde FTTC 3 (regionale 2e klasse) tegen het derde seniorenteam van deze vereniging zes punten. De 4-6 overwinning was te danken aan enkelzeges van Rudie van der Kooij (2), Jan Bosgra (2) en Sije de Graaf (1). Samen met dubbelspecialist Jan Hartkamp sleepte Van der Kooij ook de dubbel binnen.

FTTC 4: kopman haalt wit voetje bij teamgenoten

FTTC 4 (regionale 3e klasse) was donderdagavond het eerste Franeker tafeltennisteam dat aan de najaarscompetitie begon. In Ysbrechtum beleefde FTTC 4 tegen YOS 4 met een 4-6 zege een goede start. Bertil Witvoet bleef in enkel- en dubbelspel ongeslagen. Arjan Zijlstra en Jan Koster wonnen beiden eenmaal.

http://tinyurl.com/k2enkw9

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *