Veteraan Vlieg verslaat verhitte Franekers

André Hoekstra
André Hoekstra van FTTC

De heren van FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) zijn vannacht veilig thuisgekomen uit Middelstum. Ze hebben de napalm (Arnold Terpstra’s favoriete maltbier ná een echt pilsje), de knikkende knie (André Hoekstra’s zorgenkindje en een fraaie titel voor een nieuwe Suske & Wiske) en de materiaalpech (Richard Heeres’ sputterende paradepaardje) overleefd. Evenals de nederlaag tegen Anne Vlieg en zijn partners in crime van Klimaatgroep Stars 2.

Onder niet bepaald ideale klimatologische omstandigheden (het zweterige batje glibberde nog net niet uit de natte hand) was FTTC-trainer Vlieg een maatje te groot voor zijn pupillen van de Franeker tafeltennisclub. Ook kopman Arnold Terpstra moest passen tegen de gewiekste veteraan en oud-international.

Terpstra versloeg wel linkspoot Thomas Kuijer en dwong Gert Stulp tot acrobatische fratsen en een zaterdag vol spierpijn. Terwijl Terpstra tekende voor twee enkelzeges, bleef het voor André Hoekstra en Richard Heeres bij één enkeloverwinning. Einduitslag: 6-4. Komende week staat de uitwedstrijd tegen Assen 1 op het programma.

Donderdagavond speelden de twee regionale seniorenteams van FTTC hun eerste thuiswedstrijd. Vorige week waren beide teams met een kleine overwinning aan de najaarscompetitie begonnen.

In de regionale 2e klasse kreeg FTTC 3 een flinke tik van Ready 3. Tegen de Leeuwarders incasseerden de Franekers een 1-9 nederlaag. FTTC’er Rudie van der Kooij redde tegen zijn plaatsgenoten de spreekwoordelijke eer. Voor Jan Hartkamp en Jan Bosgra bleef de teller op nul staan.

FTTC 4 (regionale 3e klasse) deed het iets beter. De confrontatie met TTV Buitenpost 3 eindigde in een gelijkspel: 5-5. Arjan Zijlstra zorgde aan Franeker kant voor de meeste punten: twee enkelzeges en winst in de dubbel met Jan Koster. Johannes Tigchelaar en Koster waren beiden eenmaal spekkoper in de enkel.

Volg FTTC ook op Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *