Vier vragen voor… Klaas de Jong (TTV Dokkum)

Klaas de Jong Dokkum tafeltennisIn de vijfde en laatste ‘Vier vragen voor…’ van dit FK-jaar vertelt de 25-jarige Klaas de Jong over zichzelf en over zijn fascinatie voor tafeltennis. Hij geeft in het interview het stokje door aan Eelke Cramer van ODI. In 2017 is Eelke de eerste tafeltennisser die aan de tand zal worden gevoeld.

Wie is Klaas de Jong?

‘Ik ben 25 jaar en woon momenteel in Amsterdam. Op het laboratorium van het ziekenhuis OLVG heb ik mijn afstudeerstage. En als alles meezit, wil ik vanaf februari in de laboratoriumwereld als werknemer aan de slag. Behalve van tafeltennis ben ik een groot fan van andere balsporten, zoals squash, volleybal en voetbal. Die laatste meer om naar te kijken dan om zelf te doen. Verder houd ik van alles waar een competitie-element in zit, omdat dit het fanatisme in mensen naar boven brengt. Daar kan ik erg van genieten.’

Hoe ziet je tafeltenniscarrière er in grote lijnen uit?

‘Op 11-jarige leeftijd ben ik begonnen bij tafeltennisvereniging Dokkum. Na een aantal jaar regionale competitie jeugd te hebben gespeeld, mocht ik samen met Rients Visser en Thomas Groeneveld nog één seizoen landelijk spelen. Toen ik nog jeugdspeler was, ben ik ook begonnen met competitie spelen bij de senioren, waar ik ben doorgestoomd naar het eerste team. De mooiste prestatie was het halen van de noordelijke 1e divisie. Komend seizoen spelen we één stapje lager: noordelijke 2e divisie. Hopelijk kunnen we het de andere teams zo moeilijk mogelijk maken.’

Wat zijn je ambities voor de komende FK?

‘Vorig jaar speelde ik een paar slechte enkels, waardoor ik niet door de poule kwam. Dit jaar wil ik daar wel in slagen. Als dat lukt, wil ik de rest van de dag niet meer een pot verliezen. Vorig jaar haalde ik in het dubbelspel met maatje en surrogaatbroer Erwin Wijnsma de halve finale van de BCD-klasse. Dat gaan we proberen te overtreffen.’

Welke speler van een andere Friese club mogen we van jou in een volgende ‘Vier vragen’ aan de tand voelen en waarom?

‘Eelke Cramer van ODI. Er zijn enkele spelers in Friesland die zich de afgelopen één à twee jaar ontzettend hebben ontwikkeld. Eelke is één van hen. Vaak hebben we tegen elkaar gespeeld. Ik heb gehoord dat hij volgend seizoen een D-licentie krijgt. Op dit moment woont hij in Groningen op kamers, toch maakt hij veel tijd voor tafeltennissen. Daar heb ik groot respect voor.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *