Voorjaarscompetitie in aantocht voor zeven FTTC-teams

Franeker tafeltennisclub tegen SCylla uit LeidenTerwijl Koning Winter in elk geval vandaag nog regeert, bestijgt Koning Tafeltennis komende week de troon. De Franeker tafeltennisclub levert met zes competitieteams een sportieve bijdrage aan de naderende voorjaarscompetitie.

Het allereerste team dat in actie komt, is FTTC 3 (2e klasse). In Wolvega nemen Rudie van der Kooij, Jan Bosgra en Lennert Keuning het maandagavond al op tegen Griffioen 1. In diezelfde klasse mag FTTC 4 (Raymond Stodel, Bertil Witvoet, Henk Jansma) de vrijdag erop in Buitenpost aantreden tegen Buitenpost 4. FTTC 5 (3e klasse), het derde regionale seniorenteam (Jan Hartkamp, Amnoi Tampa, Arjan Zijlstra, Jan Koster, Ronald van der Meer), stuit diezelfde dag in Dokkum op Dokkum 4.

FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) kan zich alvast voorbereiden op vele kilometers in de auto. Voor Harry van den Berg, Sieds Tjepkema, Rienk Groothoff, Douwe van der Wal en Douwe Reitsma staan uitwedstrijden naar Klazienaveen, Appingedam, Groningen, Emmen en Buitenpost op het programma, waarvan het gros nota bene op de vrijdagavond. Ze mogen beginnen met een thuiswedstrijd tegen Emmen 1.

De senioren van FTTC 1 (Frans van den Berg, Jan de Haan, Arnold Terpstra, Bram Parlevliet) eindigden in de najaarscompetitie als tweede. Dit seizoen komen ze opnieuw uit in de landelijke 2e divisie. De mannen zijn ingedeeld in een pittige poule. Op zaterdag 28 januari openen ze het bal met een thuisduel tegen Hilversum 2.

FTTC komt met twee jeugdteams uit in de voorjaarscompetitie. In de 2e klasse opent FTTC 1 (Jasper Bosch, Pieter Miedema, Robin Simon, Nils Aukema) op de 28ste van deze maand in eigen huis tegen Assen 2. FTTC 2 (3e klasse: Ids Koster, Ruben Handl-Vigh, Ian Bervoets, Sam Blits) start een week later.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *