Voorjaarscompetitie: FTTC 1, 2 en 4 zegevieren

fttc-vriendenschaarDe voorjaarscompetitie is los. Zes van de zeven teams van de Franeker tafeltennisclub kwamen afgelopen week in actie. Dat leverde drie overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen op.

FTTC 1 komt voor het tweede seizoen op rij uit in de landelijke 2e divisie. In het najaar werden de toen net gepromoveerde Franeker senioren knap tweede. Dit seizoen lijkt de poule-indeling pittiger en zal nóg harder geknokt moeten worden. Zaterdag werd thuis tegen Hilversum 2 de eerste zege geboekt: 6-4. FTTC’er Frans van den Berg was een klasse apart en bleef ongeslagen. Arnold Terpstra won twee enkels en samen met Van den Berg de dubbel. Bram Parlevliet wist voor FTTC geen winstpunten op het scorebord te brengen. Komende zaterdag is in Veenendaal SKF 1 de tegenstander.

FTTC 2 speelt dit seizoen op eigen verzoek in de noordelijke 2e divisie, een divisie lager dus dan waarop dit team recht had. Dit vanwege een flink gewijzigde teamsamenstelling. Emmen 1 werd zaterdag in tafeltenniscentrum de Driesprong met 7-3 verslagen. Kopman Harry van den Berg verzaakte niet. De overige punten kwamen op naam van Sieds Tjepkema (2) en Douwe Reitsma (1). Ook de dubbel werd door de Franekers (Van den Berg/Tjepkema) binnengehengeld.

FTTC 3 en FTTC 4 zijn beide actief in de regionale 2e klasse. In twee verschillende poules hebben beide teams de ambitie om kampioen te worden. FTTC 3 trapte maandagavond in Wolvega af met een 5-5 gelijkspel tegen Griffioen 1, terwijl FTTC 4 in Buitenpost het vierde team van de gelijknamige vereniging met 3-7 versloeg. In Dokkum beleefde FTTC 5 (regionale 3e klasse) vrijdag een zure avond. De Franekers werden door de mannen uit de stad van de krachtdadige (maar inmiddels broze) Bonifatius met 10-0 afgedroogd.

Het eerste jeugdteam van FTTC (regionale 2e klasse) incasseerde in de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie een 4-6 nederlaag tegen Assen 2. Jasper Bosch (2), Robin Simon (1) en Pieter Miedema (1) deden weinig voor elkaar onder en krijgen zaterdag in Valthe tegen Tornado’65 1 een nieuwe kans. Ook FTTC 2-jeugd (regionale 3e klasse) komt dan in actie. In Groningen is Vinkhuizen 2 de opponent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *