Wils en Kooistra prolongeren Friese tafeltennistitels

Sport algemeen

Sporthal De Trije in Franeker was zaterdag 23 januari 2016 voor het derde jaar op rij het decor van de Friese kampioenschappen tafeltennis. Circa 190 jeugdspelers en senioren streden in enkel- en dubbelspel om de verschillende Friese titels.

Wils meijer
Finale heren: Henk Jan Wils – Arnoud Meijer

Senioren

Henk Jan Wils (FTTC) en Tamar Kooistra (TTV Bergum) prolongeerden tijdens de door de Franeker tafeltennisclub georganiseerde FK hun algemene Friese titels.

Wils versloeg in de finale van de hoogste herenklasse (B/C) vijfvoudig kampioen Arnoud Meijer (TTV Dokkum), die komend seizoen samen met Wils voor Klimaatgroep Stars uitkomt in de landelijke eredivisie. De herenfinale eindigde in 4-2. Kooistra was in de finale met 4-2 te sterk voor Rika Hartman (TTV Ready). De algemene Friese dubbelspeltitel werd een prooi voor Jan de Haan en Martijn van der Heide van FTTC.

Finale dames: Tamar Kooistra - Rika Hartman
Finale dames: Tamar Kooistra – Rika Hartman
Finale junioren: Harm van Wieren - Henk Jansma
Finale junioren: Harm van Wieren – Henk Jansma

Jeugd

Bij de junioren eiste Harm van Wieren (Nordic) de Friese titel voor zich op. In de finale was hij FTTC’er Henk Jansma nipt met 3-2 de baas. In de hoogste meisjesklasse (kadetten/pupillen) werd Dagmar Koning (TTV Ready) na winst in de finale tegen Kim Antonisse (FTTC) Fries kampioene. Henk Jansma en Mark Buwalda van FTTC veroverden de dubbelspeltitel in de hoogste jeugdklasse.

Overzicht prijswinnaars FK 2016 (Excel)

Dokkum wint verenigingsbeker

Tafeltennisvereniging Dokkum nam de verenigingsbeker in ontvangst. In de eindstand stonden de Dokkumers gelijk met FTTC, maar dankzij één eerste prijs meer verhuist de beker dit jaar weer van Franeker naar Dokkum.

Foto’s en filmpjes van de FK 2016

Meer foto’s van de FK vind je op Twitter (FTTC) en Facebook (FK). Actiefoto’s kun je (zodra ze online staan) bestellen bij fotograaf Anne Waterlander van X-lent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *