Wisselend weekend voor Franeker tafeltennisclub

Ids Koster en Sam Blits (FTTC 2) 

Zaterdag was tafeltenniscentrum de Driesprong aan de Salverderweg het toneel van twee thuiswedstrijden. Beide jeugdteams van de Franeker tafeltennisclub kwamen in eigen zaal in actie. Voor team één pakte dat minder goed uit dan voor team twee.

FTTC 1 bevindt zich in de middenmoot van de regionale 2e klasse. Tegen koploper Buitenpost 1 konden de Franekers niet voor een stunt zorgen. De wâldpiken verlieten de Academiestad met een 3-7 overwinning. Voor FTTC 1 scoorden Kim Antonisse, Pieter Miedema en Jasper Bosch alle drie één winstpunt.

Ruben Handl-Vigh (FTTC 2)

Het jonge, veelbelovende FTTC 2 is koploper in de regionale 2e klasse. Zaterdag slaagde ook titelrivaal DTTC’78 1 uit Appingedam er niet in de Franekers op de knieën te krijgen. Grote man Ids Koster won al zijn enkels en samen met Sam Blits de dubbel. Sam voegde daar twee enkelspeloverwinningen aan toe. Ruben Handl-Vigh speelde goed, maar was minder gelukkig. Voor hem bleef de teller op nul staan.

Ook de senioren van FTTC zijn begonnen aan de tweede helft van de najaarscompetitie. De eerste twee teams speelden zaterdag in Groningen. Dat werd geen groot succes. Na de 7-3 zege in eigen huis kwam FTTC 1 tegen GTTC 1 ditmaal niet verder dan een gelijkspel: 5-5. FTTC’er Frans van den Berg maakte indruk met drie overwinningen. FTTC 1 staat na zes ronden samen met GTTC 1 op de derde plaats in de landelijke 2e divisie.

FTTC 2 ging voorafgaand aan de wedstrijd tegen GTTC 4 riant aan de leiding in de noordelijke 2e divisie. Zaterdag incasseerden de mannen echter hun eerste nederlaag. Nummer twee GTTC 4 was met 7-3 te sterk. Harry van den Berg (2) en Douwe Reitsma (1) verzorgden de schaarse Franeker puntenproductie. Invaller Jan Bosgra wist in zijn eerste enkelpartij twee matchpoints niet te verzilveren, maar kan terugkijken op een uitstekende invalbeurt. De voorsprong van FTTC 2 op Dokkum 1, de nieuwe runner-up, is geslonken tot drie punten.

FTTC 3 is in de race om het kampioenschap in de regionale 1e klasse. In Leeuwarden werd zaterdag de vijfde overwinning van het seizoen geboekt. Ready 1 werd met 3-7 verslagen. Jan Dirk Jansma en Raymond Stodel bleven ongeslagen. Bertil Witvoet maakte zijn rentree, maar mist nog wedstrijdritme. De komende vier ronden zullen moeten uitwijzen of FTTC 3 kampioen wordt of dat Delta Impuls 2 of Drachten 1 er met de buit vandoor gaat.

FTTC 4 kreeg donderdag in Ysbrechtum zwaar klop van aanstaande kampioen YOS 1: 10-0. Door dit bedroevende resultaat kelderde het vierde seniorenteam van de tweede naar de vierde plek in de regionale 2e klasse. FTTC 5 kwam deze week niet in actie.

Speelgoed Deals

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *