Eredivisiespeler Rouke Bosma wint Zwitsers Toernooi FTTC

Rouke Bosma
Rouke Bosma

De Franeker tafeltennisclub verkeerde zaterdag in Zwitserse sferen. Opnieuw werd het tafeltennisjaar afgesloten met het Zwitsers Toernooi. Een toernooi met puntenhandicap voor senioren, oud-leden en genodigden. 26 tafeltennissers konden in tafeltenniscentrum de Driesprong afrekenen met het luie kerstzweet en de extra pondjes.

In categorie 1 maakte Rouke Bosma de hooggespannen verwachtingen waar. De oud-speler van FTTC, die komend seizoen met zijn team SKF Wageningen 1 uitkomt in de landelijke eredivisie, greep de eerste prijs. Arnold Terpstra eindigde als tweede, Tjarko Bosma op de derde plaats. Martijn van der Heide werd voor het eerst in jaren niet de winnaar van de hoogste categorie.

Categorie 2 werd gewonnen door Rudie van der Kooij, op ruime afstand gevolgd door ODI-speler Eelke Cramer en Bertil Witvoet. De hoofdprijs in categorie 3 ging naar Jan Koster, die teamgenoot Johannes Tigchelaar tweede zag worden. Sylvia Vlieger werd winnares van categorie 4, Hein Wenselaar eindigde op plek twee.

JZT & Noordelijke klassenkampioenschappen

Zaterdag 3 januari (10.00-14.00 uur) nemen ongeveer twintig jeugdleden van FTTC deel aan het Junior Zwitsers Toernooi (JZT). Diezelfde dag strijdt jeugdlid Henk Jansma in Assen om de titel ‘Beste regionale 3e klasse-speler van Noord-Nederland’. Een dag later verschijnen Douwe Reitsma en Richard Heeres van FTTC achter de Drentse tafeltennistafels in een poging om respectievelijk de beste regionale 2e klasse-speler en de beste noordelijke 2e divisie-speler van Noord-Nederland te worden.