FTTC 1 klimt een plekje & FTTC 2 in promotieplay-offs

De senioren van FTTC 1 zijn zaterdag na een 2-8 zege op de Noord-Hollandse hekkensluiter Bijmaat 1 gestegen naar de tweede plaats in de landelijke 2e divisie. In Huizen bleef Arnold Terpstra ongeslagen, terwijl teamgenoten Frans van den Berg en Bram Parlevliet beiden een punt lieten liggen. Komende zaterdag ontvangt FTTC 1 in tafeltenniscentrum de Driesprong nummer drie Scylla 3 uit Leiden.

Sieds Tjepkema (FTTC 2 - l) versus Ronald Elzinga (GTTC 2 - r)
Sieds Tjepkema (FTTC 2 – l) versus Ronald Elzinga (GTTC 2 – r)

FTTC 2 heeft zich zaterdag definitief geplaatst voor de promotie-playoffs. De Franeker promovendus verloor in Groningen met 6-4 van GTTC 2, maar behield zijn koppositie in de noordelijke 2e divisie. Over drie weken is duidelijk of FTTC 2 al dan niet kampioen wordt en promoveert naar de landelijke 3e divisie. Vrijdag spelen de Franekers in Heerenveen de Friese derby tegen Delta Impuls 1.

FTTC 3 zakt almaar verder weg in de regionale 1e klasse. Dit weekend werd opnieuw verloren, ditmaal van Buitenpost 2: 7-3. Degradatie ligt op de loer. Lijstaanvoerder FTTC 4 (regionale 2e klasse) won donderdag met 6-4 van Dokkum 3. Kopman Raymond Stodel hield met driemaal winst zijn team opnieuw op de been in de titelrace. FTTC 5 ging met 1-9 onderuit tegen Delta Impuls 4 en mag de hekken sluiten in de regionale 3e klasse.

Het tweede jeugdteam van FTTC zorgde voor de klapper van de week: in eigen zaal werd GTTC 3 met 10-0 afgedroogd door Pieter Miedema, Jasper Bosch en Robin Simon. De Franeker talenten staan nu op de derde plaats in de regionale 2e klasse, een straatlengte achter op koploper Dokkum 2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *