FTTC in de bonen in land van Bartje

Sporthal De Spreng in Assen - tafeltennis

Zaterdag zijn de eerste twee seniorenteams van FTTC gewogen en te licht bevonden. In een kinderrijke, rumoerige sporthal De Spreng in Assen hadden de Franekers moeite om hun aandacht erbij te houden tegen twee sterke teams van tafeltennisvereniging Assen (TTV Assen).
 
FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) liep tegen Assen 1 tegen een 9-1 nederlaag aan. Alleen Jan Dirk Jansma scoorde een punt tegen de titelkandidaat. Voor FTTC’ers Fons Hartman en André Hoekstra zat er niets in het vat. FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) had het zwaar tegen Assen 2. De Drenten waren met 8-2 te sterk. Franeker Reimer Bosma won twee enkelpartijen en wist daarmee dubbele cijfers te voorkomen.
 
FTTC 3 (regionale 2e klasse) heeft vrijdagavond in Drachten goede zaken gedaan. Drachten 2 werd met 4-6 verslagen. PC-lid Jan Bosgra had een groot aandeel in de overwinning. In Zuidoost-Friesland bleef de Franeker ongeslagen. Rudie van der Kooij zorgde voor twee punten, Sije de Graaf won eenmaal.
 
Tijdens een maandagavondexercitie tegen Schieringen 1 heeft FTTC 4 met 3-7 gewonnen. In Leeuwarden behield de Herbaijumer kopman Bertil Witvoet zijn ongeslagen status. Samen met Jan Koster won hij ook de dubbel. Koster (2) en Johannes Tigchelaar (1) vervolmaakten de zevenklapper. Dankzij deze zege gaan de Franekers aan kop in de regionale 3e klasse.
 
Vrijdagavond ontvangt FTTC 1 in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong GTTC Groningen 2. FTTC 2 neemt het dan op tegen collega-middenmoter OLDAMBT 2. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur. Zaterdagmiddag (13.00 uur) strijkt de Friese jeugdminicompetitie neer in de Driesprong. Drie jeugdteams van FTTC zijn van de partij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *