Uit het archief van de FK tafeltennis: 1950

FK Tafeltennis 1950 archiefFTTC organiseert op zaterdag 25 januari 2014 in sporthal de Trije in Franeker de Friese regiokampioenschappen tafeltennis. In de aanloop naar dit toernooi staat FTTC stil bij FK’s uit het verleden. Deze week bij die van 1950.

Mevrouw Steendam en de heer J.A. Eerligh wonnen de titels op de persoonlijke tafeltenniskampioenschappen van 1950. Het toernooi werd gespeeld in de benedenzaal van het Beursgebouw in Leeuwarden. Dertig tafeltennissers deden mee.

De Leeuwarder Courant blonk in de jaren vijftig uit in voorkomendheid (mevrouw, de heer) en plastische beschrijvingen. Zo had de heer Eerligh zijn zege onder andere te danken aan ‘z’n steeds smeulend enthousiasme’. Kortom, hij had er blijkbaar zin in. Op de foto een lekker oude tafel, primitieve batjes en… een vrouwelijke scheidsrechter. Lees het artikel

Binnenkort keren we terug naar nu met interviews met een Leeuwarder die zijn lange haren kwijt is en een andere Leeuwarder die tijdens tafeltennistoernooien wel eens een klapband krijgt.

Tekstbureau Teksttalenten: sponsor FK tafeltennis Franeker 2014
Sponsor van de FK tafeltennis: www.teksttalenten.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *