Jeugd FTTC laat zich zien op jeugdranglijsttoernooi

De jeugd van de Franeker tafeltennisclub is on tour. Twee weken geleden namen drie spelers deel aan een nationaal jeugdranglijsttoernooi in Hoorn, afgelopen zondag werd FTTC in Harkstede vertegenwoordigd door maar liefst vijf jeugdspelers.

Het is jaren geleden dat de jeugd van FTTC, eind jaren tachtig/begin jaren negentig in de breedte een van de topclubs van het land, zich heeft laten zien op landelijke toernooien. Op ranglijsttoernooien zijn extra punten te verdienen voor de Nederlandse ranglijst (NR). Hoe verder je in zo’n toernooi komt, hoe meer punten dat in principe oplevert en hoe harder je stijgt op die ranglijst.

In Harkstede verschenen voor FTTC de junioren Kim Antonisse (530 NR-punten) en Nils Aukema (488), kadet Sam Blits (448), pupil Ruben Handl-Vigh (370) en de kersverse welp Menno Miedema achter de tafel. Alle vijf slaagden er niet in de vervolgronde te bereiken, maar zijn opnieuw een belangrijke tafeltenniservaring rijker. Door de confrontatie aan te gaan met leeftijdsgenoten kan het spelniveau alleen maar stijgen. Zeker als er met zoveel plezier wordt gespeeld. Een zeer geslaagde dag, die sportief gezien werd begeleid door de betrokken FTTC-jeugdtrainer Richard Dijkhoff.

Twee ranglijsttoernooien: dat smaakt naar meer. Zondag 17 december zal opnieuw een delegatie van de jeugdselectie van FTTC haar opwachting maken op een jeugdranglijsttoernooi. Dan in de Drentse hoofdstad Assen. Wie weet bereiken één of meer van de Franeker deelnemers dan wél de vervolgronde. Het zou loon naar werken zijn.

Overigens werden dit (herfstvakantie)weekend drie competitiewedstrijden gespeeld. Beide jeugdteams van FTTC kwamen in actie. En hoe: FTTC 1 (Pieter Miedema, Jasper Bosch, Robin Simon) rekende in Groningen af met Vinkhuizen 2. Het werd 1-9. FTTC 2 deed er nog een schepje bovenop: in Kollum versloegen Ruben Handl-Vigh, Sam Blits en Ids Koster Nordic 1 met maar liefst 0-10.

De senioren van het eerste team verloren in Amsterdam met 6-4 van US 1 en sloten daarmee de eerste helft van de najaarscompetitie af op de gedeelde derde plaats in de landelijke 2e divisie. Komende zaterdag wacht in Groningen wedstrijd nummer zes. Evenknie GTTC 1 is dan de opponent. Koploper FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) speelt tegelijkertijd in diezelfde zaal de topper tegen GTTC 4.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *