Jeugdtafeltennisser Mark Buwalda grossiert in prijzen

FTTC Jeugd 1
Kampioen FTTC 1. V.l.n.r. Wim Drenth, Oetze van den Broek en Mark Buwalda.

In het najaar hebben tien jeugdige tafeltennissers van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) voor het eerst meegedaan aan een tafeltenniscompetitie. FTTC 1 werd winnaar van de jeugdminicompetitie, een door Richard Klein van tafeltennisvereniging ODI georganiseerde instapcompetitie voor beginnende jeugdspelers. Ook FTTC 2 en FTTC 3 deden het goed.

Zaterdag vond bij ODI in Oudega een afsluitend toernooi voor onder anderen deelnemers aan de jeugdminicompetitie plaats. Van de 24 jonge tafeltennissers die hieraan meededen, kwamen maar liefst acht uit de Academiestad. Ook in Oudega boekten enkelen van hen successen. Daarbij werden ze gecoacht door trainer Bertil Witvoet, jeugdcommissievoorzitter Hugo Faber en andere ouders.

FTTc Jeugd 2
Alle toernooideelnemers van FTTC.

Tweemaal goud voor FTTC

Tijdens het toernooi speelde iedereen vijf poulewedstrijden, waarna nog halve finales en een finale werden gespeeld. In de A-groep (de hoogste groep) was FTTC’er Mark Buwalda in de finale net te sterk voor clubgenoot Henk Jansma. Een andere FTTC’er, Oetze van den Broek, veroverde in de B-groep de gouden medaille.

Mark Buwalda: kampioen der kampioenen

Voorafgaand aan de finales werden de prijzen voor de jeugdminicompetitie uitgereikt. Aan de kampioenen van FTTC 1 (Mark Buwalda, Oedze van den Broek en Wim Drenth) werd een megagrote wisselbeker (aanvankelijk vol pepernoten) uitgereikt, waar ze een halfjaar op mogen passen. Bovendien ontving Mark Buwalda een prijs omdat hij in de A-poule van de competitie het hoogste individuele winstpercentage heeft gescoord. Met zijn 87% bleef hij Henk Jansma van FTTC 2 (83%) nipt voor.

Volgend seizoen: nieuwe uitdagingen

Begin 2014 zal FTTC 1 uitkomen in de reguliere competitie van tafeltennisbond NTTB Noord. De overige jeugdteams zullen dan opnieuw strijden in de jeugdminicompetitie. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen kunnen de Franeker tafeltennissers op zaterdag 25 januari tijdens de Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker een gooi doen naar de verschillende Friese enkel- en dubbelspeltitels.

Tijdens de FK tafeltennis in sporthal De Trije worden overigens voor niet-leden van FTTC (basisschoolleerlingen en middelbare scholieren) diverse activiteiten georganiseerd, zoals masterclasses, workshops en een kampioenschap. Houd www.fttc.nl in de gaten voor meer informatie.

Meer foto’s van het slottoernooi volgen zo spoedig mogelijk.

1 gedachte over “Jeugdtafeltennisser Mark Buwalda grossiert in prijzen”

  1. Mirjam en Hugo Aukema en Faber

    Misschien kunnen jullie nog even erbij zeggen dat FTTC-1 in de competitie dan bestaat uit Mark Buwalda en de spelers van FTTC-2 (Henk, Nils en Remco). …

    Date: Wed, 4 Dec 2013 15:29:17 +0000 To: mjahf@hotmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *