Najaarscompetitie 2013: indeling bekend

Najaarscompetitie nttb indelingTerwijl de mussen te loom zijn om van het dak te vallen en de opgepoetste zaal van FTTC bijna is opgedroogd (net als de schrijver van dit epistel), heeft NTTB Noord de indeling van de najaarscompetitie bekendgemaakt.

FTTC 1 komt komend seizoen uit in de loodzware noordelijke 1e divisie. Vrijdag 13 september starten de Franekers thuis tegen GTTC Groningen 3. Een week later spelen de mannen hun eerste uitwedstrijd. Tegenstander is dan Klimaatgroep Stars 2. Naar de pitchers wordt nu al uitgekeken. FTTC 1 bestaat uit kopman Arnold Terpstra (rating: 509), Douwe van der Wal (456), André Hoekstra (446) en Richard Heeres (466).

FTTC 2 is erbij in de noordelijke 2e divisie (poule B). Dit team, een combinatie van ervaren rotten en drieste jongelingen, trapt op 13 september af tegen de welbekende mannen van Oost 1. Acht dagen later staat de pittige uitwedstrijd tegen Klimaatgroep Stars 3 op de agenda. Pittig mede vanwege de pitchers en de clubgenoten van FTTC 1, die dezelfde avond eveneens in Middelstum en na afloop aan de pitchers zitten.

FTTC 3 staat wederom een seizoen in de regionale 2e klasse te wachten. Rudie van der Kooij, Jan Bosgra, Jan Hartkamp en Sije de Graaf beginnen op 13 september uit tegen Dokkum 2. De week erop spelen ze hun eerste thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Ready 3.

FTTC 4 (regionale 3e klasse) heeft de eer om de allereerste wedstrijd te spelen: op 12 september uit tegen YOS 3. Buitenpost 3 is een week later in eigen huis de opponent. Bertil Witvoet, Jan Koster, Johannes Tigchelaar en Arjan Zijlstra zullen opnieuw streven naar handhaving. Maar misschien zit er meer in het vat.

Dit seizoen nemen drie à vier jeugdteams van FTTC deel aan de minicompetitie voor jeugd. Het is voor het eerst in jaren dat FTTC weer jeugdteams heeft. Een positieve ontwikkeling. Over de data van de minicompetitie, die vermoedelijk medio/eind september start, is nog niets bekend. Houd www.fttc.nl in de gaten voor meer informatie.

1 gedachte over “Najaarscompetitie 2013: indeling bekend”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *